Een goed doel...

We hebben het voornemen om elk jaar een nieuw goed doel uit te kiezen, wat met honden te maken heeft. Hier gaat dan de gehele netto opbrengst van de wandeling naar toe.
Netto betekend in ons geval alle bijdragen van de wandelaars minus de kosten. De kosten zijn dit jaar de zaalhuur, evenementen bijdrage Natuur Monumenten en kleine kosten betaalrekening. Onder aan de pagina Wandel Info kunt u een opgave vinden van de gemaakte kosten van vorig jaar en zullen na de komende wandeling ook de kosten van deze wandeling geplaats worden. Dit om alles transparant te houden.

HET GOEDEDOEL VOOR DE WANDELING VAN 2024, IS KNGF Buddyhond kind.


KNGF helpt mensen met een beperking om hun wereld te vergroten en zelfstandigheid te behouden, met inzet van professioneel getrainde hulphonden. Een leuke baan vinden, daten, op vakantie gaan, of een restaurant bezoeken: voor mensen met een beperking kan dat een uitdaging zijn. Een hulphond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven groter wordt.

Buddyhond kind Kinderen met een ziekte of handicap die visuele of motorische beperkingen met zich meebrengt, of met een Autisme Spectrum Stoornis, hebben het niet altijd even makkelijk. Onze buddyhond kind biedt dankzij zijn stabiele en betrouwbare karakter vertrouwen en sociale steun. Kinderen moeten leren omgaan met de beperkingen die ze hebben. De lieve, goed opgevoede buddyhond kan hen daarbij steunen, zowel in het gezin als buiten de deur. Samen met de ouders leert het kind spelenderwijs voor de hond te zorgen. Naast de hond uitlaten, eten geven en lekker borstelen, wordt er vanzelfsprekend veel gespeeld.

Voor meer informatie kijk dan op de website: https://geleidehond.nl/onze-hulphonden/buddyhond/buddyhond-kind .

Door mee te wandelen steunen jullie KNGF Buddyhond kind. Uiteraard kan je bij de inschrijving voor de wandeling, een extra vrijwillige donatie doen, die geheel tengoede komt van KNGF Buddyhond kind. Of via de volgende link een vaste sponsor worden van de KNGF Buddyhond kind.
KLIK HIER OM SPONSOR TE WORDEN VAN KNGF

 

Tweede goede doel

Sinds 2022 hebben we een tweede goed doel en wel Natuurmonumenten.

Daar we een evenement organiseren in de Loonsche en Drunense Duinen zijn we verplicht om een bijdrage te leveren aan het behoud van dit natuurgebied. Een bedrag, afhankelijk van het aantal wandelaars dat mee loopt, wordt na elke wandeling overgemaakt naar Natuurmonumenten.
Daarmee sponseeren we dus ook dit goed doel en hopen we nog lang te mogen genieten van dit mooie gebied.

Via de volgende link is het mogelijk om extra te doneren of lid te worden van deze nuttige vereniging https://www.natuurmonumenten.nl/help-mee

 

 

 

 

 

 
Nieuws

De 19e editie van de Border Collie Wandeling staat gepland op:

zaterdag 22 feb 2025
start 11.00 uur


Locatie is:

Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout

Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Border Collie Wandeling.