Een goed doel...

We hebben het voornemen om elk jaar een nieuw goed doel uit te kiezen, wat met honden te maken heeft. Hier gaat dan de gehele netto opbrengst van de wandeling naar toe.
Netto betekend in ons geval alle bijdragen van de wandelaars minus de kosten van de zaal. Verder hebben we geen onkosten ten laste van de opbrengst zodat dit transparant blijft.

HET GOEDEDOEL VOOR DE WANDELING VAN 2023, IS RHCN REDDINGSHONDEN.


RHCN Reddingshonden bestaat sinds 2015 en richt zich op het trainen van inzetbare combinaties van hond en geleider.

Reddingshonden worden ingezet voor het zoeken en vinden van vermiste personen. In de praktijk komt het er op neer dat wij op verzoek van de politie een zoekactie houden.

Onze honden zoeken vermiste personen in een bepaald zoekgebied. Dit kan zijn in een bos, een heivlakte, een ingestort gebouw of bijv. op het water.

Als de honden een vermist persoon hebben gevonden zullen zij dit melden bij hun geleider. De meeste honden doen dit door blaffend bij het slachtoffer te blijven. Op die manier is het voor de geleider duidelijk dat er een slachtoffer is gevonden en waar het slachtoffer zich op dat moment bevindt.

Onze honden zullen iedereen die zich in het zoekgebied bevindt en zit, ligt of zich hoog bevindt, verwijzen. Mensen die door het gebied lopen zijn voor de honden geen slachtoffer. De honden hebben dus geen kledingstuk nodig van de vermiste persoon. Zij werken ook niet op een spoor van de vermiste.

Binnen de RHCN zijn verschillende hondenrassen en kruisingen actief: (oud) Duitse herders, Mechelse herders, Heidewachtel en een Australian Shepherd,
De leeftijd van de honden varieert van 4 maanden tot 11 jaar. Veel rassen zijn geschikt voor het reddingshondenwerk.
Het belangrijkste is dat de honden willen werken voor hun geleider en dat zij mensgericht zijn.

RHCN Reddingshonden is een stichting en heeft de ANBI status. Voor onze inzet krijgen wij geen vergoeding. Onze inkomsten bestaan uit de contributie van onze vrijwilligers en de steun van particulieren en bedrijven.

De RHCN is aangesloten bij de SIN (Stichting Inzethond Nederland). Wij worden regelmatig ingezet bij (urgente) vermissingen. Dit gebeurt op verzoek van de politie.

Om onze honden en geleiders goed te kunnen trainen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe locaties om te trainen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via: info@rhcnreddingshonden.nl of via de website: www.rhcnreddingshonden.nl of via Facebook: RHCN Reddingshonden.

Door mee te wandelen steunen jullie RHCN Reddingshonden. Uiteraard kan je bij de inschrijving voor de wandeling, een extra vrijwillige donatie doen, die geheel tengoede komt van RHCN. Of via de volgende link een vaste sponsor worden van de RHCN.
KLIK HIER OM SPONSOR VAN RHCN TE WORDEN

 

Tweede goede doel

Sinds 2022 hebben we een tweede goed doel en wel Natuurmonumenten.

Daar we een evenement organiseren in de Loonsche en Drunense Duinen zijn we verplicht om een bijdrage te leveren aan het behoud van dit natuurgebied. Een bedrag, afhankelijk van het aantal wandelaars dat mee loopt, wordt na elke wandeling overgemaakt naar Natuurmonumenten.
Daarmee sponseeren we dus ook dit goed doel en hopen we nog lang te mogen genieten van dit mooie gebied.

Via de volgende link is het mogelijk om extra te doneren of lid te worden van deze nuttige vereniging https://www.natuurmonumenten.nl/help-mee

 

 

 

 

 

 
Nieuws

De 18e editie van de Border Collie Wandeling staat gepland op:

zaterdag 03 feb 2024
start 11.00 uur


Locatie is:

Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout