Info wandeling

ALGEMENE INFORMATIE
Als de inschrijving geopend wordt, zal dat op deze website en op onze FaceBook pagina aan gegeven worden.
Inschrijven geschied, door u via het inschrijfformulier op deze website aan te melden. U krijgt dan een bevestigingsmail met het verzoek om het inschrijfgeld over te maken naar een bankrekening. Pas als deze binnen is, en door ons bevestigd, is de inschrijving officieel. Iedereen die mee wandelt heeft dus een bevestigingsmail gehad van betaling en inschrijving. Mocht je op de reservelijst staan en geen bericht hebt gehad, dan is het helaas niet mogelijk om nog mee te wandelen. Het heeft geen zin om zonder inschrijving op de dag zelf nog te komen daar we geen extra mensen kunnen toelaten. Dit is in verband met veiligheid en toelaatbaarheid door Natuur Monumenten.

Je kunt je dus ook niet aanmelden op de dag zelf!! En zwart wandelaars worden niet getollereerd en zijn slecht voor het voortbestaan van de wandeling en dus ook de sponsering van het goede doel!
Rede hiervoor is de telling door Natuurmonumenten tijdens de wandeling. Zij verwachten namelijk bij evenementen een bijdrage per deelmnemer, die wij moeten afdragen ter ondersteuning en behoud van de natuur.
Als er meer wandelaars zijn dan opgegven, zien zij dit als fraude en raken we mogelijk de toegang tot dit natuurgebied kwijt. Dit betekend dan ook het einde van deze wandeling.

INSCHRIJVEN

LET OP!! Ben er snel bij want het aantal inschrijvingen is beperkt!! Onze ervarig is dat de wandeling vaak al binnen een week, na openen van de inschrijving, vol zit.

Het inschrijfgeld voor deze dag is  € 5,00 per persoon en € 3,00 per hond. Dat is het zelfde bedrag als vorig jaar. Een opsomming van de kosten die wij maken, vindt je onder aan deze pagina. Het overgebleven bedrag komt ten goede van een goed honden doel die u op deze website kunt vinden en elk jaar een ander doel heeft!!

Bij annulering is het niet mogelijk het inschrijfgeld terug te vragen. Wij maken kosten voor reservering van de zaal en Natuur Monumenten en we zien uw bijdrage dan als gift.

Bij aankomst op de dag zelf krijgt u een tegoedbonnetje voor elke hond, die na de wandeling recht geeft op een goodybag. Tevens per persoon een lotje voor de loterij die tijdens de middag plaatsvindt.

De groep zal als voorgaande jaren, opgesplitst worden in een wandelgroep voor volwassen honden en een voor de puppies en bejaarde honden, voor welke we een aangepaste kortere wandeling hebben.

Net als andere jaren streven we er naar om de wandeling zo veel mogelijk los te laten plaatsvinden. Daarom wandelen we ook in een losloop gebied. Echter zal een deel van de wandeling ook aangelijnd plaatsvinden, omdat we er ook echt een wandeling van willen maken. Buiten het losloop gebied is een aanlijnplicht en daar houden we ons ook aan. Natuurlijk zorgen wij dat die aanlijn momenten zo kort mogelijk zijn.

Tijdens de wandeling zijn er vanuit de organisatie fotografen aanwezig. Er is geen ruimte voor een prive shoot tijdens de wandeling, omdat dit te veel de groep ophoud.Alle foto's worden kosteloos na de wandeling hier op de website geplaatst, waar je ze ook kunt downloaden.

Na de wandeling komen we gezamenlijk bijeen en kan je onder het genot van een drankje en een hapje nog even na genieten. In de middag zal er een kleine loterij, met allerlei leuke prijzen plaatsvinden. En natuurlijk de uitreiking van de check aan ons goede doe. En als klap op de vuurpeil, hebben we elk jaar weer bij vertrek nog een gevulde tas, voor alle honden die hebben mee gewandeld. Vol met leuke en lekkere goodies voor uw hond. Met grote dank aan alle sponsoren natuurlijk!

WANDEL REGELEMENTEN

 1. We zijn te gast in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Heb dan ook respect voor dit mooie en kwetsbare stukje natuur. Zeker als we hier nog lang van gebruik willen maken.
 2. Elke groep heeft een koploper en een sluiter. Deze mensen leiden de weg en het tempo van de wandeling. Het is niet de bedoeling op eigen houtje de wandeling te lopen.
 3. Er is een losloop gebied voor de honden. Daar mogen de honden vrij rondlopen. Buiten dit gebied is een aanlijnplicht. Dit is geen verzoek maar een plicht!
 4. Ook als de honden los lopen valt deze onder de verantwoording van zijn eigen baas. Zorg dat je hond sociaal naar anderen is en grijp tijdig in.
 5. Het is niet toegestaan om met stokken of ballen te gooien tijdens de wandeling. Dit kan tot agressie, confrontaties en erger nog blessures leiden
 6. Let goed op afdwalende honden. Mis je een hond meld dit bij de wandelleiding. Zij hebben contact met de andere groepen om samen mee uit te kijken naar de verdwaalde hond.
 7. Zorg dat je bij de groep blijft en niet achterop raakt. Dit zorgt voor vertragingen bij de hele groep.
 8. Houdt rekening met een ander. Niet iedere hond is sociaal aan de lijn, vraag eerst of benaderen is toegestaan.
 9. In een grote groep kan stress onstaan bij de honden, grijp optijd in.
 10. Ook na afloop is het beter, als het zich toelaat, om de hond(en) in de auto te laten rusten. Binnen is er ruimte maar de hoeveelheid kan voor de hond stress opleveren.
 11. De eigenaar van de hond(en) blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk
 12. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enigerlei schade veroorzaakt door hond of wandelaars
 13. We raden ten sterkste af om met een teef te komen, die rond de loopsheid zit.


Start tijd wandeling 11.00 uur, zaal open vanaf 10.45 uur (aanmelden bij organisatie bij betreden van de zaal)

Locatie
Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout

De locatie is voorzien van een grote parkeerplaats

KOSTEN 

Ook in 2023 hebben we kosten moeten maken als organisatie. Deze moeten we van het inschrijfgeld betalen de rest gaat geheel naar het goede doel uiteraard.
Om alles zo transparant mogelijk te houden zijn hier de opsommingen van deze kosten.

Zaalhuur   € 350,00
Natuurmonumenten Vergoeding organisatie evenement € 50,00 + 10% per inschrijving
Kosten voor betaalrekening en bank € 40,00

Natuurlijk proberen we deze kosten elk jaar zo laag mogelijk te houden en een zo mooi mogelijke opbrengst voor het goede doel over te houden.

HET BORDERCOLLIEWANDELAARS-TEAM HEEFT ER WEER ONTZETTEND VEEL ZIN IN!
HOOP U OOK DIT JAAR WEER TE MOGEN BEGROETEN TIJDENS ONZE WANDELING!!!

Nieuws

De 19e editie van de Border Collie Wandeling staat gepland op:

zaterdag 22 feb 2025
start 11.00 uur


Locatie is:

Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout

Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Border Collie Wandeling.