Info wandeling

ALGEMENE INFORMATIE
Als de inschrijving geopend wordt, zal dat op deze pagina en op FaceBook aan gegeven worden.
Inschrijven geschied, door je via het inschrijfformulier op deze website aan te melden. U krijgt dan een bevestigingsmail met het verzoek om het inschrijfgeld over te maken naar een bankrekening. Pas als deze binnen is, en door ons bevestigd, is de inschrijving officieel. Iedereen die mee wandelt heeft dus een bevestigingsmail gehad. Als je op de reservelijst staat en geen bericht hebt gehad, dan is het helaas niet mogelijk om nog mee te wandelen. Het heeft geen zin om zonder inschrijving op de dag zelf nog te komen daar we geen extra mensen kunnen toelaten. Bij het op een later tijdstip afmelden voor de wandeling, zal het inschrijfgeld niet geretourneerd worden, en als een gift voor het goede doel geregistreerd worden.

LET OP!! Het aantal inschrijvingen is beperkt, daarom hebben we voor dit systeem gekozen !!

Het inschrijfgeld voor deze dag is  € 4,00 per persoon en € 2,00 per hond. Dit bedrag komt ten goede van een goed honden doel die u op deze website kunt vinden en elk jaar een ander doel heeft!!

Het is daarom niet mogelijk het inschrijfgeld terug te vragen bij annulering.
Bij aankomst op de dag zelf krijgt u een tegoedbonnetje voor elke hond, die na de wandeling recht geeft op een goodybag.

De groep zal als voorgaande jaren, opgesplitst worden in een wandelgroep voor volwassen honden en een voor de puppies en bejaarde honden, voor welke we een aangepaste kortere wandeling hebben.

Net als andere jaren streven we er naar om de wandeling zo veel mogelijk los te laten plaatsvinden. Daarom wandelen we ook in een losloop gebied. Echter zal een deel van de wandeling ook aangelijnd plaatsvinden, omdat we er ook echt een wandeling van willen maken. Buiten het losloop gebied is een aanlijnplicht en daar houden we ons ook aan. Natuurlijk zorgen wij dat die aanlijn momenten zo kort mogelijk zijn.

Tijdens de wandeling zijn er vanuit de organisatie fotografen aanwezig. Alle foto's worden kosteloos na de wandeling hier op de website geplaatst, waar je ze ook kunt downloaden.

Na de wandeling komen we gezamenlijk bijeen en kan je onder het genot van een drankje en een hapje nog even na genieten. Ook proberen we bij vertrek nog een gevulde tas te regelen met leuke en lekkere goodies voor uw hond. Met grote dank aan alle sponsoren natuurlijk!

WANDEL REGELEMENTEN
 1. We zijn te gast in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Heb dan ook respect voor dit mooie en kwetsbare stukje natuur. Zeker als we hier nog lang van gebruik willen maken.
 2. Elke groep heeft een koploper en een sluiter. Deze mensen leiden de weg en het tempo van de wandeling. Het is niet de bedoeling op eigen houtje de wandeling te lopen.
 3. Er is een losloop gebied voor de honden. Daar mogen de honden vrij rondlopen. Buiten dit gebied is een aanlijnplicht. Dit is geen verzoek maar een plicht!
 4. Ook als de honden los lopen valt deze onder de verantwoording van zijn eigen baas. Zorg dat je hond sociaal naar anderen is en grijp tijdig in.
 5. Het is niet toegestaan om met stokken of ballen te gooien tijdens de wandeling. Dit kan tot agressie, confrontaties en erger nog blessures leiden
 6. Let goed op afdwalende honden. Mis je een hond meld dit bij de wandelleiding. Zij hebben contact met de andere groepen om samen mee uit te kijken naar de verdwaalde hond.
 7. Zorg dat je bij de groep blijft en niet achterop raakt. Dit zorgt voor vertragingen bij de hele groep.
 8. Houdt rekening met een ander. Niet iedere hond is sociaal aan de lijn, vraag eerst of benaderen is toegestaan.
 9. In een grote groep kan stress onstaan bij de honden, grijp optijd in.
 10. Ook na afloop is het beter, als het zich toelaat, om de hond(en) in de auto te laten rusten. Binnen is er ruimte maar de hoeveelheid kan voor de hond stress opleveren.
 11. De eigenaar van de hond(en) blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk
 12. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enigerlei schade veroorzaakt door hond of wandelaars
 13. We raden ten sterkste af om met een teef te komen, die rond de loopsheid zit.


Locatie
Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout

De locatie is voorzien van een grote parkeerplaats

KOSTEN 

Ook in 2020 hebben we helaas kosten moeten maken als organisatie. Deze kosten moeten we van de opbrengst inhouden. Dit gaat ten kosten van de opbrengst voor het goede doel.
Om alles zo transparant mogelijk te houden zijn hier de opsommingen van deze kosten.

Zaalhuur   € 225,00
Natuurmonumenten Vergoeding organisatie evenement € 45,00 + 10% per inschrijving

Natuurlijk proberen we deze kosten elk jaar zo laag mogelijk te houden en een zo mooi mogelijke opbrengst voor het goede doel over te houden.

HET BORDERCOLLIEWANDELAARS-TEAM HEEFT ER WEER ONTZETTEND VEEL ZIN IN!
HOOP U STRAKS OOK WEER TE MOGEN BEGROETEN TIJDENS ONZE 16e WANDELING!!!

Nieuws

De 17e editie van de Border Collie Wandeling  is opgeschoven naar begin 2023

De start locatie is:

Landgoed Bosch & Duin
Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout